Tuesday, July 5, 2016

5 saveta za udoban i prijatan let

Ja obožavam da putujem i nikada mi let nije naporan ma koliko god trajao. Ono što me nervira a pretpostavljam i vas to je umor koji nas dočeka posle dugog leta, izgužvana odeća i razmazana šminka na licu koja čini da izgledamo neuredno. Kako biste sprečili da vam se ovo dogodi sledeći put kada budete putovali, podeliću sa vama nekih par saveta koji meni olakšavaju brzo oporavljanje nakon leta i lep izgled.
1. Dan pre putovanja pogledajte dobro da li ste sve spakovali i da li još treba nešto da kupite. Ako ste već uzeli sve što vam je potrebno i spakovali onda zatvorite kofer i ostavite ga sa strane. Bićete mnogo smireniji i samim tim ćete moći brže da zaspite, što me dovodi do sledeće bitne stavke a to je san.

2. Ako let imate rano ujutru, onda planirajte da uveče legnete da spavate ranije nego što ste navikli. Svi znamo koliko je san bitan i kako dobro izgledamo kada se lepo naspavamo i koliko više koncentracije imamo. Ovo je pogotovo bitno ako menjate vremensku zonu jer će vam san od prethodne noći pomoći da izdržite naredni dan u drugoj zemlji i lakše ćete se privići na razliku u vremenu.

3. Devojke kada putujete pokušajte da ne stavljate šminku ili ako baš želite da stavite onda to uradite ali u maloj količini jer ako budete stavile puno šminke sve će vam se razmazati. I obavezno pre šminkanja nanesite hidratantnu kremu za lice.

4. Obucite nešto udobno i odeću koja se ne gužva puno kao što je na primer trenerka. Biće vam prijatno tokom čitavog leta u njoj i kada izađete iz aviona izgledaćete pristojno.

5. Tokom leta pijte što više vode kako biste hidrirali svoje telo kojem je tada potrebno mnogo više hidratacije nego inače. Takođe i čajevi nisu loši. Ono što bi bilo poželjno da izbegnete da pijete to je alkohol jer će učiniti da izgledate naduveno i mamurno.


No comments:

Post a Comment