Tuesday, June 28, 2016

Vreme leti

Postoji dosta stvari danas koje ne mogu da se objasne i događaji koje ne možemo da shvatimo zašto se događaju. Vreme leti sve brže i brže i život nam samo postavlja prepreke sve teže i teže. Iz dana u dan.
Kada pogledamo u ovom trenutku naš život, deluje nam kao da smo zarobljeni u lavirintu i da se stalno vrtimo u krug. Počinjemo da prihvatamo život kako znamo i umemo ili kako su nas naučili. Iako mnogi kažu da treba da prekinemo našu svakodnevnu rutinu i da se oprobamo u drugim stvarima inače ćemo ostati zatočeni u koloseku, mi to opet ne učinimo. Nikad nije lako napustiti komfornu zonu i oprobati se u nečemu sasvim drugačijem, a opet tako je lako navići se na nešto dobro. Mnogima se čak svidja njihova svakodnevna rutina i zadovoljni su njom toliko da ne bi ništa menjali i to je sasvim u redu. Svi imamo različite potrebe, način života i razmišljanje. To je ono što čini pojedinca jedinstvenim i neponovljivim.
Ali ako čovek nije zadovoljan događajima koji mu se dešavaju a za koje je on delimično kriv, onda je vreme da razmotri dobro svoj život, svoje navike i svoje razmišljanje. Da razjasni samom sebi koji su to potezi koji ga vode ka svom cilju a koji ga samo ometaju. Šta voli da radi, a šta ne. Šta je to što ga čini srećnim i što ga ispunjava i šta je to što ga čini da se oseća neprijatno.
Kada podeli ovo, moći će da se posveti onim stvarima koje su dobre za njega i da polako izbacuje one koje nisu.
Život na ovoj zemlji je kratak i svako ima slobodu i pravo da ga živi onako kako hoće, vreme leti i treba ga iskoristiti najbolje moguće.

No comments:

Post a Comment